Dekbedovertrek

In onze collectie dekbedovertrekken katoen vindt u de beste kwaliteit overtrekken. Maar waar komt katoen nou vandaan en waarom is het zo goed voor ons? De geschiedenis van de katoenplant begint duizenden jaren geleden. Uit archeologische vondsten hebben wetenschappers kunnen concluderen dat katoen in Midden-Amerika circa rond 5800 voor Christus al bekend was. Uit andere archeologische vondsten blijkt dat de katoenplant rond 3000 voor Christus gebruikt werd in China en India.

Zodra de katoenplanten uit de grond komen, beginnen de boeren met het bestrijden van ongedierte en onkruid. Wanneer de katoenplant in goede omstandigheden wordt verbouwd, gaan ze bloeien. Na ongeveer twee maanden komen de bekende witte pluisjes aan de plant. Dit is het bestanddeel waar het allemaal om draait ! Met machines worden deze planten massaal geplukt, en samengeperst tot één groot geheel. Vervolgens wordt het geheel gezuiverd van niet bruikbare bestanddelen zoals bladeren of pitten.
Wanneer dit gebeurd is wordt van het grote geheel katoen, meerdere kleine bollen katoen gerold. Deze bollen worden uiteindelijk naar fabrieken gebracht, waar ze gebruikt worden om katoenproducten te maken.

Een van de producten zijn dekbedovertrekken en in het algemeen bedtextiel. Katoen is zeer resistent, huidvriendelijk en heeft een goede vochtopname. Verder is katoen gemakkelijk te reinigen en beschikt hij over uitstekende kleurende eigenschappen.  Alle deze aspecten brengen een goed prijs/kwaliteit verhouding met zich mee.